pv-tamma SUSIKALLION KARTHALA "ALMA"
Palaa takaisin
puoliverinen, 158cm tummanruunikko tamma
syntynyt 20.03.2016, 3-vuotias
koulutustasoltaan vaativa B ja 120cm
koulutetaan parhaillaan!

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja Susikallio
VH16-000-0000

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Alma tuli meille Susikalliosta, missä se oli saanut asustella varsavuotensa ihan rauhassa kasvattajansa koulutuksessa, jonka jälkeen nuori tamma suuntasi meille ratsukoulutukseen. Alma on erittäin kiltti ja miellyttämishaluinen hevonen, jonka kanssa voi puuhailla kaikki hevosihmiset taitoon katsomatta. Siltä löytyy vielä hieman nuoruuden innokkuutta ja pientä sähläystä silloin tällöin, mutta rauhallisen ihmisen läsnäollessa osaa kuitenkin rauhoittua.

Ratsastaessa vielä raaka, mutta emänsä puolesta potentiaalia on ja koulutuksen kanssa tähdätään korkealle. Alma on kuitenkin käytössä kokeneille ratsastajille, sillä sen kanssa saa paljon opittavaa irti. Miellyttämishaluinen luonne korostuu ratsun uran opettelussa, sillä Alma tekee aina parhaansa ja tarjoaa aina jotain, mitä luulee pyydettävän. On kuitenkin ratsastettu todella paljon painoavuilla, joten ei kestä yhtään vahvaa suutuntumaa, eikä varsinkaan kiinnijäämistä suusta.


© Pauliina Kontinen

Sukuselvitys

i. Fabelhaft's Winzerin
fredriksborginhevonen, 151cm, rautias
ii. Tuntematon iii. Tuntematon
iie. Tuntematon
ie. Tuntematon iei. Tuntematon
iee. Tuntematon
e. Mynge
tanskalainen puoliverinen, 171cm, tummanruunikko
ei. Tuntematon eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Tuntematon eei. Tuntematon
eee. Tuntematon

Hoitokaappi

Alma kilpailee monipuolisesti eri lajeissa, joten sillä on monipuolinen yleissatula, joka soveltuu niin sileälle kuin hyppäämiseenkin. Satulahuopia sillä on kaksi, joista ruskea-oranssi on kotikäyttöön ja valkoinen kilpailuihin. Suitsina Almalla käytetään aachensuitsia ja niissä on messinkiset kolmipalakuolaimet. Ratsastaessa Almalla käytetään myös aina suojia, joten ne sujautetaan sille joka jalkaan. Muistathan aina puhdistaa suojan sisällä olevan pehmusteen ratsastuksen jälkeen.

Harjapakki on oranssi ja se sisältää saman väriset harjat. Riimu on myös rukea-oranssi ja siinä on pehmusteet. Nämäkin pehmusteet olisi hyvä puhdistaa tietyin väliajoin. Ulkoillessa riimu otetaan Almalta pois. Riimunaru on sävy sävyyn riimun kanssa.

Alma loimitetaan sateella ja pakkaskeleillä. Sateella sille laitetaan harmaa ulkoloimi ja jos keli laskee alle nollan niin sama loimi. Kovilla alle -10 pakkasilla alle laitetaan myös ruskea-oranssi talliloimi, jota käytetään sen lisäksi kuljetukseen ja kuivatukseen viileillä keleillä.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus (KRJ)
31.08.2016 - Yläkokko - Helppo C - 1/6
23.09.2016 - Tuomirannan tila - 60-70cm - 8/13
24.09.2016 - Yläkokko - 60cm - 1/11
24.09.2016 - Yläkokko - 70cm - 5/11
06.10.2016 - Green Hills - 80-90cm - 1/30
09.10.2016 - Susikallio - 70cm - 2/9
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00


Green Hills

Päiväkirja

13.10.2016 - Kisahumua Susikalliossa - kirjoittanut omistaja
Alma varustettiin ennätysajassa ja Olgan kävelyttäessä tammaa suuntasin maksamaan lähtömaksut. Ostimpa samalla itselleni päivän eväät Susikallion omasta kahvila Tassusta! Kypärän päähän vedettyäni hyppäsin Alman selkään ja kohti verryttelyä. Alma oli Susikallion oma kasvatti, joten muutama susikalliolainen tamman tunnistikin ja moikkailivat verryttelyn laidalta. Alma käyttäytyi todella nätisti, kuten se on käyttäytynyt jo muutamissa kilpailuissa. Olemme menestyneet tamman kanssa hyvin, joten odotin nuorten hevosten luokasta myös hyvää tulosta. Verryttelyssä Alma hyppäsi hyvin, vaikkakin oli hieman tahmea. Kaarteissa laukka hieman kuoli, sillä jäin vetämään sisäohjasta, mutta tarkkaavainen Benjamin huomasi tämän ja uskalsi siitä minulle sanoa. Hyvä niin! Radalla olikin sitten helpompi ratsastaa, kun muisti myödätä ja antoi ison tamman liikkua reippaalla laukalla esteeltä toiselle. Alma oli valpas ja hyppäsi hyvällä ilmavaralla katsoen hyvin paikkansa. Tuloksena nollarata ja aikaankin olin tyytyväinen. Siinä vaiheessa menimme ykköseksi! Pian toinen Susikallion kasvatti meni ohitsemme, mutta loppusijoituksemme oli toinen! Viona sai olla ylpeä jakaessaan ruusukkeita, kun hänen kolme omaa kasvattia olivat nuorten hevosten luokan kolme ensimmäistä. "Kiitoksia vaan hyvästä kasvatista!", vastasin hänen onnitteluihin ja sain vastaukseksi iloisen hymyn ja Alma oikein pusun turvalle.
Lue koko tarina tallikirjasta

24.09.2016 - Ensimmäinen estekilpailuvoitto - kirjoittanut omistaja
Kuukautta myöhemmin suuntasimme taas Yläkokkoon Alman ensimmäisiin estekilpailuihin. Vaikka kotona oltiin hypätty jo reilusti suurempaa, niin aloitimme ihan 60cm luokasta ja hyppäsimme myös samana päivänä 70cm. Alma käyttäytyi taas aikuisten tapaan ja rennon letkeästi jaksoi tallustella kisahoitajamme perässä, kunnes pääsi verryttelemään. Nuoruuden intoa löyty verryttelyssä rutkasti ja työntekijätkin nauroivat tamman tiikerihypyille ja ihmeellisille välihypyille, vaikka estettä ei ollut lähimaillakaan. Kun vuoromme koitti, niin Alma oli melko rento, sillä kentällä oli jo seuraava ratsukko odottelemassa. Hieman se vielä kentällä pöljäili, mutta ensimmäisen esteen hypättyämme käyttäytyi todella hyvin. Laukat vaihtuivat hienosti esteiden päällä ja uusinnassa päästiin jo ajastakin ratsastamaan. Voittohan sieltä sitten tuli, oikeastaan aika odotetusti, sillä rata oli mennyt niin erinomaisesti.

70cm rata oli myös todella hyvä, mutta nuori tamma joutui ison laukkansa kanssa hieman pulaan, sillä en osannut varautua pieniin teihin ja pidempiin hyppyihin, joita esteiden noustessa luonnollisestikin tulee. Viides sija ei kuitenkaan ollut huono yhden pudotuksen jälkeen ja sekin tuli vasta uusinnassa. 70cm radoista on nyt hyvä jatkaa, sillä pienemmässä luokassa meno tuntui liian ylivoimaiselta. Pian ollaankin jo metrin luokissa ja sen jälkeen jo Alman omalla tasolla.

31.08.2016 - Ensimmäinen koulukilpailuvoitto - kirjoittanut omistaja
Elokuun lopulla pääsin Alman kanssa vihdoin aloittamaan kilpailemisen ja sen harjoittelun. Yllätyin kuinka rauhallisesti tamma käyttäytyi kisapaikalla. Saattoi muiden hevosten läsnäolo hieman rauhoittaa tammaa. Starttasimme Helppo C-luokassa, sillä Alma osasi hyvin Ceen asiat ja kotona radat olivat sujuneet hyvin. Hieman neitokaista jännitti suunnata yksin kouluaitojen sisäpuolelle ja alkumeno olikin hieman jännittynyttä, mutta puolen välin jälkeen tamma rentoutui ja hyvin se kuitenkin suoritti kaikki liikkeet joita pyysin. Lopputulokseksi nappasimmekin voiton, joka oli todella suuri yllätys, sillä vasta tamman ensikisoissa olimme. Jos sama jatkuu, niin Almasta tulee näköjään kouluratojen ruusukehai.

22.03.2016 - Muutto Varpulaan - kirjoittanut omistaja
Alma muutti Varpulaan Susikalliosta.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus