nvh-tamma HELGA AV KLEPPUR "HELGA"
Palaa takaisin
norjanvuonohevonen, 146cm ruunihallakko tamma
syntynyt 20.01.2015, 8-vuotias
koulutustasoltaan helppo B ja 80cm
kilpailee kaikissa lajeissa

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja Cynoria, Kleppur
VH15-053-0157

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Helga on mitä mainioin harrasteratsu meidän talliin. Se sopii niin aloittelijioille hoidokiksi ja ratsuksi, mutta myös kokeneet ratsastajat saavat siitä paljon irti. Helga on rauhallinen hevonen, joka seisoo hoidettaessa nätisti, se ei hötkyile, eikä sillä ole kiire mihinkään. Sen kanssa on siis turvallista puuhata kaikenlaista. Helga ei myöskään turhia säiky tai stressaa mistään ja yleensä tallimme koira onkin Helgan karsinassa pyörimässä, niistä on tainnut tulla jopa ystävät. Helgan uskaltaa siis jättää vaikka ensikertalaisten hoidettavaksi. Ruoka-aikaan tämä neiti pitää kyllä huolen, että saa sapuskansa ja olemmekin yrittäneet vähentää tammalta herkkuja, sillä se syö kaiken mitä sille tarjoaa.

Ratsastaessa Helga muistuttaa selkeästi ratsastuskoulun sitä kilteintä hevosta, jolla jokainen pikkutyttö haluaa ratsastaa. Jos selässä jää haaveilemaan, niin voi olla varma, että Helga haaveilee kanssasi. Helga ei ole mikään herkkä hevonen ratsastaa ja se tarvitsee kunnolliset ja selkeät avut toimiakseen. Alkutunnista se tulee myös ratsastaa reippaaksi, sillä muuten kulkee melko etupainoisena lopun aikaa ratsastuksesta. Ratsastajan tulee toimia selkeänä johtajana, sillä muuten heittäytyy hieman itsepäiseksi ja tekee miten tahtoo. Esteillä se tulee saada kevyeksi edestä, sillä muuten esteiden hyppäämisestä ei tule mitään. Innostuu kuitenkin hyppäämisestä, joten reippaudesta ei tarvitse huolehtia. Maastossa oikein mukava kaveri ja koko nuoren ikänsä Helga onkin toiminut vaellustallina, jopa varmana kärkihevosena. Maastoreissut taittuvat siis hyvin tämän tamman selässä.
© Pauliina Kontinen

Sukuselvitys

i. Ulfred
norjan vuonohevonen, 145cm, punahallakko
ii. Victor iii. Kasmir
iie. Viveka
ie. Alfhild NOR iei. Kjellviks Sture
iee. Guldstellan
e. Hulda av Kleppur
norjan vuonohevonen, 142cm, ruunihallakko
ei.Alvgårds Ivar
YLA2
eii. Nordholm Sebastian
eie. Alvgårds Brenda
ee. Zelda SWE eei. Gullprinsen
eee. Zorba NOR

Hoitokaappi

Helgalla työskennellään paljon niin sileällä, esteillä kun maastossakin. Siksi sille on ostettu musta yleissatula pienellä estesatulamaisuudella. Samoja remonttisuitsia kolmipalakuolaimella käytetään jokaisessa lajissa. Helgalla on kaksi satulahuopaa, joista pinkki-sinistä käytetään kotitreeneissä ja valkoinen on tarkoitettu kilpailuihin. Helgalla käytetään ruskeita jännesuojia etujaloissa ja ruskeita hivutussuojia takajaloissa aina, paitsi kouluradalla.

Helgalla on musta harjapakki, josta löytyy vaaleanpunaiset harjat. Riimuja on yksi, jota pyritään pitämään mahdollisimman puhtaana, että sitä kehtaa käyttää myös tallin ulkopuolelle mentäessä. Riimunaru on samaa väriä riimun kanssa.

Helgaa loimitetaan melko harvoin, mutta sadekeleillä sille voi laittaa pinkki-sini-ruudullisen ulkoloimen, joka suojaa sateelta. Myös kovilla pakkasilla sille voi laittaa saman loimen. Muuten sitä ei tarvitse loimittaa. Pinkki-sininen fleeceloimi on tarkoitettu kuivatukseen ja kuljetukseen kylmillä keleillä.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Villit ja alaiset kilpailut
23.09.2016 - Tuomirannan tila - 60-70cm - 9/13
26.09.2016 - Yläkokko - 70cm - 8/11
02.10.2016 - Lykkelig - 70cm - 1/2 - tuotos päiväkirjassa
06.10.2016 - Green Hills - 60-70cm - 5/28
24.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 2/14
25.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 2/14
26.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 3/14
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00


Green Hills

Päiväkirja

02.10.2016 - ERJ tarinaestekilpailut Lykkeligissä (tuotos) - kirjoittanut omistaja
" Jo autossa matkalla kisapaikalle kirosin kun olin päättänyt lähteä sittenkin vuonohevosille tarkoitettuihin estekilpailuihin. Mulla ei muita vuonohevosia ollut kuin Helga ja se ei oikein esteponiainesta ollut, vaikka hyvin hyppäsikin lämmettyään. Kisahoitajani yritti rohkaista minua ja kertoi antaneensa ylimääräiset kaurat tammalle, jos se siitä vähän saisi buustia. Tuskimpa vaan, sillä olen kyllä aikaisemminkin syöttänyt sille kauraa niin, että korvista tulee ulos, eikä minkään näköistä vaikutusta vauhtiin. Starttasimme melko alkupäässä joten kisapaikalle saapuessani varustin tamman ja suuntasin verryttelyyn. Kun pääsimme kisaradalle tunsin Helgan hieman jännittyvän. Verkassa se oli ollut niin tahmea, että meinasin jo käydä hihkaisemassa tuomarille, että me jätämme leikin kesken. Kun pillin vihellys kuului tervehdittyäni, ampaisi Helga täyttä laukkaa kohti ensimmäistä estettä. Samassa mulla meni pasmat sekaisin, myöhästyin hypystä ja rohjahdimme ensimmäisen esteen päälle puomit joka puolelle singoten. Korjasin asentoani ja tajusin, että tänään mennään. Ohjasin Helgan toiselle esteelle ja nyt kun olin valmistautunut tamman vauhtiin, niin liidimme lopuista esteistä yli niin, että koskaan en ole nähnyt Helgan olevan näin kevyt. Etupainoisuus ja tahmeus oli tipotiessään ja radan jälkeen Helga kipitti kauniissa ravissa kentältä ulos, minä silmät aivan lautasen kokoisina. "

22.03.2016 - Muutto Varpukorpeen - kirjoittanut omistaja
Helga muutti Varpukorpeen kasvattajaltaan Kleppurin tallilta.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus