Varpulan henkilökunta

Varpu Kivikko - tallin omistaja

Olen Varpu Kivikko 42, tämän tallin pääjehu ja pyöritän tällä tallilla oikeastaan kaikkea mahdollista laidasta laitaan. Aikaisemmin tein töitä eräällä ratsastuskoululla, mutta kyllästyin siihen ja päätin perustaa tallin, joka miellyttäisi omaa silmää ja mieltä. Nuoruusvuosinani kilpailin ahkerasti myös kenttäratsastuksessa kansainvälisellä tasolla, joten osaamista löytyy lajista kuin lajista ja pidänkin täällä niin tunteja kuin valmennuksiakin.Luonteeltani olen rauhallinen, kuitenkin aina iloinen ja minulta uskaltaa tulla kysymään ihan mistä vain mieltä askarruttavasta asiasta. Minut löytää yleensä tallin puolelta hääräilemästä tai sitten kentän laidalla huutamassa. Tai no en ihan huuda, mutta kovaa kuitenkin puhun, että saa kaikki ohjeista kiinni. Opettajana olen melko vaativa ja haluan, että jokainen ratsastaja kehittyy eteenpäin.

Tarmo Kivikko - jokapaikanhöylä

Varvun mies, Tarmo Kivikko 45, on itse myös hevosihmisiä ja toimiikin valmentajana etenkin esteratsastuksessa. Hän hoitaa myös kaikki konehommat ja remppatyöt hevosten hoitamisen lisäksi. Tarmo on hieman hiljainen itsekseen höpisijä, mutta kyllä hän suunsa joskus avaa, jos jaksaa ahkerasti hänelle käytävillä moikkailla. Luonteeltaan erittäin rauhallinen ja omissa oloissaan viihtyvä. Keskittyy täysillä hevosiin ja opettaakin erityisesti pienillä avuilla ratsastamista. Tarmolta saa kyllä mennä kyselemään apua, jos kysyttävää tulee. Miehelle saa myös huomauttaa, jos jokin tallilla on rikki, sillä tämä herra kyllä korjaa sen välittömästi ja vielä kaiken lisäksi pitääkin siitä. Tarmo on kouluttautunut myös kengittäjäksi, joten emme tarvitse erillistä kengittäjää. Jos huomaat hevosella tippuneen kengän, niin ilmoitathan siitä Tarmolle.

Olga Auvinen - tallityöntekijä

Olga Auvinen, 29, on meidän tallimestari, Varvun oikea käsi ja samalla myös kouluttautunut hevoshierojaksi. Olgan löytää aina tallista hevosten kanssa puuhailemasta, tarkistamassa, että on kaikki hyvin ja samalla hän vielä auttaa tallillaisia kaikessa mahdollisessa. Olga on korvaamaton apu tallin arjessa ja joskus Varpu passittaakin naisen hoitamaan myös pieniä paperitöitä, sillä niissä Olga on myös etevä. Olga on luonteeltaan hyvin räiskyvä persoonaa ja nauru raikaa pitkin tallia koko päivän. Olga on itse yleensä se, joka menee heittämään juttua jokaiselle tallilla sillä hetkellä vierailevalle ja usein saattaa tulla myös kutsu vaikka maastoilemaan, sillä yksinhän Olga ei sinne sosiaalisena ihmisenä koskaan lähde. Lempihevosia naisella taitaa olla nuo tallin lupsakat suomenhevoset Pihla, Masa ja Ralli. Etenkin Pihlan selässä nainen nähdään useasti, silloin kun kerkeää itse hyppäämään hevosen selkään.

Otto Hermangård - tallityöntekijä

Tämä on kyllä niin klisee, mutta minkäs minä sille voin, jos komea poika hakee meille töihin. Saanen siis esitellä Otto Hermangårdin. Tämä 18-vuotias hurmuri halusi lukion jälkeen tehdä aivan jotain muuta kuin opiskella ja pätevänä hevosihmisenä sai hän meiltä pestin tallityöntekijänä. Herra ratsuttaa hevosia, huolehtii siisteydestä ja toki muiden auttamistesta. Ja hyvin muuten työnsä hoitaakin. Luonteeltaan oikein ystävällinen, avoin ja jopa liian kiltiksi kutsuttu. Omaan makuun herra sais olla vähän kapinoivampi, ois ehkä tallityttöjen mieleen. Enhän mä edes tiedä kiinnostaako tätä poikaa tytöt, sillä yleensä Otto luo vain kaverisuhteita. Minulle Varvulle mies on kuin oma poika, joten kovasti oon yrittänyt hänelle naista löytää. Suuntaa aina juttelemaan vapaalle tallilla häärivälle henkilölle ja tykkää, jos joku tulee hänenkin kanssaan juttusille.

Aida Kivikko - satunnainen vierailija

Aida on Varvun siskon tyttö, joka on harrastanut hevosia jo yli 10 vuotta, vaikka ikääkään ei ole vielä edes 17-vuotta. Parin kuukauden päästä kylläkin. Aikaisemmin ratsastellut paljonkin Varvun opeissa ja hevosilla, mutta sittemmin ostanut oman welsh B-poniorin Beben, jota vie eteenpäin. Varpulassa Aidan rooli on käydä ärsyttämässä Ottoa, tervehtimässä Varpua ja muuten vain hengailla tallissa jauhamassa kaikkea ylimääräistä. Omalla tavallaan hyvin ärsyttävä ja ylimielinen, mikä näkyy muiden nuorten seurassa, mutta kunnioittaa vanhempiaan. Vaikka poninsa ei ole mitään huipputasoa, niin tämä tyttö osaa silti ratsastaa todella hyvin ja tietää sen itsekin, mikä saa hänet tallilla koppavaksi. Aidaa saa käyttää vapaasti tarinoissaan, sillä tytöllä on tapana ilmestyä paikalle juuri silloin kun vain itse haluaa ja kadota tiehensä yhtä nopesti. Varvun sisko asuu kuitenkin lähellä, joten tytöllä on lyhyt matka Varpulaan.


Ulkoasun kuva © VRL-03840 / Ulkoasu © M Layouts | Koristekuvat © Øyvind Nondal, Edoardo Bonaccorsi | Hillary Boles (CC BY 2.0)
Varpulan ratsastuskeskus on virtuaalitalli!
Varpulan ratsastuskeskus