sh-tamma MEHTÄLÄN PIHLA "PIHLA"
Palaa takaisin
suomenhevonen, 150cm rautias tamma
syntynyt 31.05.2012, 13-vuotias
koulutustasoltaan helppo A ja 80cm
kilpailee koulua

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja Mehtälä
VH12-018-0471

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Pihla saapui meille suoraan kasvattajaltaan, jossa se oli jo melko vanhaksi asti saanut astustella ja elää rattoisaa hevosenelämää. Sama saa jatkua meillä, mutta nyt Pihla pääsee opastamaan nuoria ratsastajanalkuja hevosten salaisuuksiin. Luonne on Pihalla oikein ihana, eikä sen kanssa ole koskaan ilmennyt mitään pahoja tapoja tai ongelmia. Pihalan karsinaan uskaltaa päästä minkä tasoisen hevosihmisen tahansa ja varmasti kaksikko pärjää. Pihla rakastaa pitkiä hoitotuokioita ja usein nukahtaakin roikottaen alahuultaan. Pesutuokiot eivät tuota mitään ongelmia ja eritoten kesällä seisoisi suihkun alla vaikka loputtomiin. Pihla on tallin yksi luottohevosista ja yleensä pienten tyttöjen suosikki.

Ratsastaessa jos ratsastaja jää itse haaveilemaan, niin voi olla varma, että Pihla jää kanssasi myös haaveilemaan. Tarvitsee napakan ratsastajan, jonka kanssa ei ole mahdollisuutta vain köpötellä. Sopii Pihla kyllä sellaisillekkin ratsuksi, jotka tykkäävät rauhallisesta menosta, sillä pillastumisen vaaraa ei ole. Tältä hevoselta saa kuitenkin vaatia, jos haluaa kaivaa esiin tamman hienoimmat liikkeet. Mitään tämä hevonen ei siis ilmaiseksi anna. Tarvitsee myös hyvät verryttelyt alkuun, sillä tuppaa olemaan välillä hieman kankea ja jopa tahmea. Jos ratsastaja vain uskaltaa vaatia, niin silloin Pihla on hyvin miellyttämishaluinen ja yrittää parhaansa. Esteillä hieman hidas, vaikka innostuu kyllä korkeuden noustessa. Tarvitsee kuitenkin paljon tukea hypyissä. Maastossa mitä mahtavin kaveri ja selkään uskaltaa laittaa kenet vain. Menee rauhallisesti, jos ratsastaja niin tahtoo, mutta vauhtihirmuille Pihlasta on myös kaveriksi. Fiksu hevonen, ja uskaltaa myös yksin lähteä maastopoluille.


© Tallin omaisuutta, ethän kopioi!

Sukuselvitys

i. Rengenhenki KAT
suomenhevonen, 153cm
ii. Suvannon Reima iii. Reevin Jellona
iie. Ilta-Aronia
ie. Rohmulan Rosvotar iei. R.A. Tatuni
iee. Iloksiiri
e. Koston Pinja
suomenhevonen, 156cm, rautias
ei. VIR MVA Ch Unholan Tuisku
KTK-I
eii. VIR MVA Ch Kaikkitietävä
KTK-II
eie. Aholinnan Emmastiina
ee. Jäpäkän Pihkatar
SLA-II, YLA3, SV-II
eei. Lakean Hapro
SLA-I, YLA2
eee. Sankariina

Hoitokaappi

Pihlan kanssa työskennellään pääosin sileällä, joten sillä on käytössä koulupainotteinen yleissatula, joka kuitenkin sopii pieneen hyppäämiseen ja maastoiluun. Satulahuopia sillä on kaksi, joista punainen on tarkoitettu kotitreeneihin ja valkokultainen on kilpailuta varten. Esteillä satulan alle laitetaan romaanin iskuja vaimentamaan. Suitsina toimivat mustat aachensuitset alaturpahihnalla ja kuolaimina normaalit D-kuolaimet. Niin sileällä, esteillä kun maastossakin Pihlalle laitetaan pintelit etusiin ja hivutussuojat takajalkoihin.

Pihlalla on punainen harjapakki ja punaiset harjat. Pihlan harjoja ei saa lainata, sillä kesäisin voi olla hännässä pientä ihottumaa! Riimu on punainen, jossa on pehmusteet turvassa ja niskassa. Se tulee pitää puhtaana, sillä sitä käytetään myös kisoissa. Riimunaru on samaa väriä riimun kanssa.

Pihla loimitetaan muta-punaisella ulkoloimella kun ulkona lähentelee nollaa. Kovilla pakkasilla punainen talliloimi laitetaan ulkoloimen alle. Punainen talliloimi on tarkoitettu kuivatukseen ja kuljetukseen kylmillä keleillä.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Villit ja alaiset kilpailut
18.05.2016 - Thirteen - HeA (seura) - 25/41
21.08.2016 - Huhtalan yksityistalli - Helppo A - 22/43
31.08.2016 - Yläkokko - Helppo A - 11/12
23.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 2/14
25.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 1/14
27.10.2016 - Yentel Ponies - Aloittelijaluokka, KERJ - 2/14
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

24.09.2016 - Koulukilpailut Tuomirannan tilalla - kirjoittanut omistaja
Kun minä ja muutama muu hevonen olimme hyppäämässä toisella puolella Suomea, niin Olga ja Otto olivat saaneet tehtäväkseen suunnata Tuomirannan tilan kolmipäiväisen syystapahtuman toiseen päivään, eli kouluratsastukseen hevosillamme, jotka eivät estekilpailuissa samana päivänä hypänneet. Olga näppäränä tyttönä oli päättänyt ratsastaa Pihlalla Helppo A-luokan ja vähän jännitin kyllä tuloksia, sillä treenit eivät parilla olleet menneet putkeen. Näin Olga kuitenkin kertoi kilpailupäivästä:

"Helppo A oli luokista ensimmäinen, johon olimme osallistuneet. Meillä oli oikeastaan vain kaksi hevosta mukana: Pihla ja Donni. Oton ollessa hieman etevämpi tuossa kouluratsastuksessa, meni hän Donnilla Vaativa A-luokkaan ja minä puksuttelin suokilla Helppo Aan. Pihla oli verryttelyssä todella hyvä. Tiedostin, että treenit olivat menneet aivan penkin alle, mutta silti oli kivaa, että Varpu oli antanut meille luvan lähteä kisaamaan. Sehän olisi vain hyvää kokemusta minulle ja ennen kaikkea kivaa puuhaa hevoselle. Donni kun joka tapauksessa piti käyttää kisoissa. Radalle mennessä Pihla tuntui reippaalta ja oli oikein joustavan oloinen. Tamma ei jännittänyt mitään, lisäykset sujuivat erinomaisesti ja avotaivutus oli tuhat kertaa parempi kuin treeneissä. Lopputervehdyksessä tiesin, että nyt tulee hyvä tulos ja olimme startanneet niin myöhään, että tuloksena oli kuitenkin sijoitus. Muiden ratsukoiden jälkeen saimme tietää, että 2. sijamme oli säilynyt ja ratsastimme palkintojen jakoon Helppo A -luokan toisina. Fiilis oli ihan mahtava ja Varpu soitti onnitellakseen heti, kun tulokset olivat päivittyneet tulospalveluun. Pihlan kanssa voisi uudestaankin suunnata kisoihin!"

25.03.2016 - Muutto Varpulaan - kirjoittanut omistaja
Lähdimme aamutuimaan ajelemaan Oton kanssa kohti Kaunovaaraa, josta meidän oli tarkoitus hakea lisää tallintäytettä. Olgan olisin muuten ottanut mukaan, mutta se jäi huolehtimaan muista hevosista sillä aikaa. Meiltä oli kuitenkin vajaan neljän tunnin ajomatka Kaunovaaraan, joten päivä venyi pitkäksi. Otto torkahteli vieressäni kun lähtö oli ollut jo 6 aikaan aamulla. Vähän vajaa 10 olimme pihassa ja meitä vastaan käveli tallin omistaja. Pihlan ostosta oltiin puhelimitse sovittu noin pari päivää aikaisemmin. Olin nähnyt tammasta videoita ja sain kattavan selostuksen sen luonnekuvauksesta, joten uskalsin ostaa tamman vähän "sokkonakin". Päästiin Oton kanssa varustamaan Pihlaa ja suoritin virallisen koeratsastuksen, vaikkakin tiesin tamman jo lähtevän mukaamme. Hyppäsin varustuksen jälkeen selkään kentällä.

Pihla oli oikein mukava tapaus. Sellainen joka varmasti tulee opettamaan vielä monelle aloittelevalle ja miksei kokeneemmallekin hevostelijalle paljon. Pihlaa on selkeästi hyvin hoidettu ja ratsastettu. Kaikki askellajit kävin läpi ja hyppäsin alas selästä. Otto sai valmistella sen lastauskuntoon, kun minä ja omistaja lähdettiin kirjoittamaan paperit. Kun sekin muodollisuus oli hoidettu, pääsimme suuntaamaan takaisin neljän tunnin matkan. Noin neljän aikoihin iltapäivällä olimme perillä

Pihla sai suunnata suoraan karsinaansa, jonne Olga oli laittanut puhtaat purut ja heinää reilusti. Tamman ilmeestä huomasi heti, että se näytti tyytyväiseltä, eikä sillä ollut uudessa kodissaan mitään hätää. Kävipä se jopa nuuskimassa kalterien välistä uutta naapuriansa Wimma-ponia.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus