pnp-tamma AFTENRØDJE "ROOSA"
Palaa takaisin
pohjoisnorjanponi, 137cm ruunikko tamma
syntynyt 11.12.2008, 12-vuotias
koulutustasoltaan helppo A ja 80cm
kilpailee koulua ja esteitä

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja, ex-omistaja Tuntematon/ Alegre
VH00-000-0000

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Roosa edustaa hieman harvinaisempaa rotua meidän tallissa. Neiti on pohjoisnorjanponi, joten tupsujalat löytyy ja muutenkin melko lauhkea luonne. Roosa on todella kiva tapaus hoitaa, ei pure eikä potki. Hyvin utelias ja nuuhkii innoissaan kaikki uudet harjat, ihmiset ja muutkin eläimet. Tämä tamma on niin tuttavallinen, että tulisi vaikka syliin jos mahtuisi. Vaikka luonteensa puolesta Roosa on melkein mitäänsanomaton, kaikki kelpaa eikä kiukuttele mistään, niin se on kuitenkin sulattanut meidän sydämet suurilla ruskeilla silmillään. Roosa on mitä mainioin hevonen sellaisille, jotka ovat epävarmoja hevosten kanssa. Olemme käyttäneet tammaa myös terapiaratsuna pienemmille liikuntakyvyttömille lapsille.

Ratsastaessa oikein taitava neiti ja tekee tehtävät, vaikka ei täysin apuja ymmärtäisikään. Sopii siis hyvin aloitteleville ratsastajille, jotka vielä hakevat oikeita apuja. Kovaa ei tämä poni mene jos sitä ei pyydetä menemään. Osaavan ratsastajan kanssa taas vauhtia ja osaamista löytyy, kulkee hyvin peräänannossa ja tarjoaa hyvin lennokkaat lisätyt liikkeet. Esteillä todella taitava myös, mutta pienen tapaturman takia ei tammalla hypätä enää suurempia kuin 80cm esteitä. Kääntyy todella tiukoillekkin teille osaavan ratsastajan kanssa, mutta kuljettaa aloittelijan turvallisesti radan läpi. Katsoo hyvin ponnistuspaikat ja vauhti säilyy juuri sellaisena kun ratsastaja sen määrittää.


© Øyvind Nondal

Sukuselvitys

i. Asbjrn
pohjoisnorjanponi, 139cm, ruunikko
ii. Archibald T.S.O.T. iii. Tuntematon
iie. Tuntematon
ie. Wrox's Willow iei. Tuntematon
iee. Tuntematon
e. Dir Queenie
pohjoinorjanponi, 135cm, tummanruunikko
ei. Fleming eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Quintessa eei. Tuntematon
eee. Tuntematon

Hoitokaappi

Roosalla pääasiassa kilpaillaan sileällä, joten olemme ostaneet sille mustan koulupainotteisen yleissatula, joka sopii myös este-ja maastoratsastukseen. Satulahuopia on kaksi, joista lila on tarkoitettu kotitreeneihin ja valkoinen on kilpailuihin. Roosalla on käytössä mustat aachensuitset kolmipalanivelkuolaimella. Esteillä ja maastossa käytetään myös martingaalia. Roosa ei tarvitse mitään suojia ratsastuksen aikana.

Roosan harjapakki on violetti ja harjat ovat samaa sävyä. Roosan harjat tulee pestä hyvin usein, sillä muuten ilmenee iho-ongelmia. Riimu on musta, jossa on violetit fleecepehmusteet turvassa ja niskassa. Riimua käytetään niin kotona kuin ulkopuolisissakin paikoissa. Riimunaru on samaa sävyä.

Roosa on tottunut olemaan hyvinkin pitkälle talvea ilman lointa, sekä sen rotu on hyvin kylmää sietävä, joten -15 asteen lähentyessä Roosalle laitetaan ulkoloimi ja sillä se pärjää melkein koko talven. Jos alittaa -20 asteen, niin silloin talliloimen voi laittaa alle. Talliloimi on tarkoitettu kuivatukseen ja todella kylmillä keleillä kuljetukseen. Roosalle tulee laittaa bootsit tarhaan, sillä usein olemme huomanneet haavoja vuohisissa ulkoilun jälkeen.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus (KRJ)
18.05.2016 - Thirteen - HeC (alue) - 18/29
21.08.2016 - Huhtalan yksityistalli - Helppo A - 36/43
24.09.2016 - Yläkokko - 80cm - 8/10
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

22.03.2016 - Muutto Varpulaan - kirjoittanut omistaja
Arttu muutti Varpulaan Lilymoorista.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus