Toiminnantäyteinen Varpula

Hoitajatoiminta

Hoitajien kaapit | Kahvihuone | Hoitotasot

Jotta koko talliarjesta selvittäisiin kunnialla, tarvitaan joukkoihin kasa hoitajia. Tarjoammekin laadukasta hoitajatoimintaa kaikille tarinoinnista kiinnostuneille ja hevosiin hurahtaneille. Varpulan ratsastuskeskuksessa saat oman nimikkohevosesi, jota käyt hoitamassa. Sillä pyrimme olemaan melko realistinen talli, on meillä muutamia käytänteitä hoitajien kohdalla.

Jos hoitajaksi haluat, saat vapaasti valita vapaista hevosista itsellesi sen nimikkohevosen. Valitse hevonen, joka inspiroi sinua kirjoittamaan. Hoitajan tehtävänä on pitää huolta hevosesta huolehtimalla sen perustarpeista. Siihen kuuluu harjaaminen, liikuttaminen, varusteiden ja karsinan putsaaminen, sekä myöhemmin myös ruokinta. Hoitajana tehtävänäsi on myös auttaa tunneilla ja pääset suorittamaan erilaisia merkkejä saadaksesi isommat valtuudet hoitohevosesi kanssa.

Aloittaessasi hoitamisen et saa vielä ratsastaa. Juoksttaminen on sallittua. Sinun tulee suorittaa Koulu 1-merkki, että voit ratsastaa sileällä itsenäisesti. Kun haluat hypätä, tulee sinun suorittaa Este 1-merkki. Maasto 1-merkin suoritettuasi voit suunnata itsenäisesti maastoon. Näistä merkeistä on myös kolme tasoja ja näiden lisäksi meiltä löytyy vielä monia erilaisa merkkejä, joita hoitaja voi ansaita. Jos pelkkä merkkien kerääminen ei vielä ole tarpeeksi, niin voit myös suorittaa hoitamisen tasomuotoisena ja kavuta tiesi hoitajien huipulle hieman haastavampaa kautta. Tasohoitaminen on myös palkitsevaa ja hoitotarinoihin on mukavampi keksiä tekemistä.

Hoitajaksi pääsee foorumilla laittamalla hakemusta avoimeen hoitajahakuun. Siellä on esitelty kaikki vapaat hoitohevoset ja se mitä sinun tulee hakemukseesi kirjoittaa. Jokainen kokemukseen katsomatta on tervetullut hakemaan mukaan hoitajaporukkaan!

Pienryhmätunti / valmennukset

Meillä järjestetään vakinaisten ratsastustuntien sijasta satunnaisen useasti pidettäviä pienryhmävalmennuksia. Vaikka valmennus sanana kuulostaa hyvinkin tavoitteelliselta ja onkin, niin silti niihin voi osallistua minkä tasoinen ratsastaja tahansa, kunhan valitsee omalle ratsastustasolleen sopivan valmennuksen. Tavallaan nämä eivät poikkea ratsastustunneista, mutta emme järjestä näitä päivittäin, emmekä montaa valmennusta päivässä. Yhden päivän aikana on maksimissaan kaksi valmennusta ja niissäkin työskentelee eri hevoset. Hoitajat ja tallihenkilökunta liikuttavat hevosia muina kuin valmennuspäivinä.

Valmennukset ovat pääasiassa koulu-, este ja maastoestevalmennuksia, jotka vaihtelevat tasojen mukaan. Kouluvalmennuksia on Helposta C:eestä ainakin Vaativaan A:aahan saakka. Estevalmennukset onnistuvat ihan esteratsastuksen alkeista tuonne 160 senttin asti, jos joku valmennettavamme niin korkeita jo hyppää. Joka kuukausi järjestetään muutama pienryhmävalmennus. Taso mietitään kysynnän mukaan. Ryhmiin otetaan maksimissaan 4 ratsastajaa ja yhdessä valmennuksessa voi olla jopa kaksi eri ryhmää.

Valmennusten kutsut löydät tapahtumakalenterista tai tallifoorumilta. Valmennuksen avoimuus on erikseen määritelty, eli onko kaikille avoin, vai pelkästään tallin ratsastajille. Järjestämme myös ainoastaan yksityishevosille avoimia valmennuksia.

Tallipaikat

Haluamme monipuolisena ratsastuskeskuksena tarjota laadukasta tallipaikkojen vuokrausta niitä tarvitseville. Yksityishevoset asuvat samassa tallissa muiden opetushevosten kanssa, mutta ne on sijoitettu tallin perälle, jonne harvemmin kävellään tai missä aiheutuu vähiten hälinää ja melua. Tällä hetkellä yksityishevosia otetaan 6 kappaletta. Meillä on kaksi erilaista hoitomuotoa, joista omistaja saa valita itselleen sopivan. Toinen on klassinen täysihoito ja toinen taas hieman vähemmillä hienouksilla oleva puolihoito omistajille, joilla on enemmän aikaa viettää tallilla. Se mitä hoitomuotoihin kuuluu, voit lukea alempaa taulukosta.

Yksityiset ovat yhtä paljon arjessamme mukana kuin hoitajatkin. Yksityisille järjestetään myös kerran kuukaudessa maksuton valmennus, joka toinen kuukausi esteillä ja joka toinen sileällä. Niihin voi osallistua ne keillä on kiinnostusta. Muuten yksityiset ovat myös erittäin tervetulleita osallistumaan kaikkeen muuhunkin tallin toimintaan.

Vuokra maksetaan kuukausittain kirjoittamalla kuulumisiaan päiväkirjaan, osallistumalla johonkin tallin toimintaan tai vastaamalla kuukausittaiseen kuukausikirjeeseen haluavansa jatkaa vuokrasopimusta. Jos vuokraa ei makseta kahteen kuukauteen, eikä vastausta kuulu kolmannen aikana, niin tallipaikka vapautuu muille halukkaille.

Yksityishaku järjestetään foorumilla ja siellä ilmoitetaan vapaista paikoista, sekä siitä mitä hakemuksessa tulee tulla ilmi. Otamme yksityisiksi niin ruunia, tammoja kuin orejakin, joten jokainen hevosen on meille tervetullut asumaan.

Täysihoito 800v€, puolihoito 500v€
Täysihoito
-karsina- ja tarhapaikka
-ruokinta 3krt/pv
-karsinan siivous 2krt/pv
-oma kaappi hevosen varusteille
-loimitus tarvittaessa
-vapaa maneesin, kentän ja maastojen käyttö
-liikutus tarvittaessa
-ilmaiset kengityspalvelut
Puolihoito
-karsina- ja tarhapaikka
-ruokinta 1krt/pv
-oma kaappi hevosen varusteille
-karsinan siivous sovittaessa
-vapaa maneesin, kentän ja maastojen käyttö
Ulkoasun kuva © VRL-03840 / Ulkoasu © M Layouts | Koristekuvat © VRL-03840 , AK, reindi, lasikuu.net/vapaasti, VRL-12950
Varpulan ratsastuskeskus on virtuaalitalli!
Varpulan ratsastuskeskus