wpb-ruuna A.D. EVERLASTING DELIGHT "VERTTI"
Palaa takaisin
welsh part bred, 149.5cm ruunikko ruuna
syntynyt 15.07.2015, 6-vuotias
koulutustasoltaan helppo A ja 110cm
kilpailee koulua ja esteitä

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja Jannica, Adina
VH16-000-0000

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Vertti on omalla tavallaan hieman ADHD-tapaus. Se ei todellakaan ole mikään ilkeä ketään kohtaan, mutta hyörii ja pyörii sinne sun tänne. Kokoajan pitää olla tutkimassa taskuja, hilpailemassa hihoja ja jos huomiota ei tule, niin koittaa saada sitä kuopimalla etujalallaan. Harjaaminen ja rapsuttelu ovat sille parasta huomionosoitusta ja ne pitävätkin sen tyytyväisenä. Sellainen pieni ja utelias ruunapoika, jonka kanssa ei varmasti tule tylsää. Suojia laittaessa tarjoaa kavioita puhdistettavaksi ja kuolaimet nähdessään avaa suunsa jo valmiiksi. Yrittää siis miellyttää minkä kerkeää ja usein tarjoaakin juuri sitä väärää asiaa kun innoissaan yrittää toimia oikein. Tarvitsee hoitajaltaan rutkasti huumoria ja pitkää pinnaa.

Ratsastaessa ei todellakaan ole mikään automaatti. Jos tältä ponilta ei vaadi, niin ei se myöskään tee mitään. Vertti kyllä puksuttelisi ajatukset pilvissä vaikka koko ratsastuksen ajan, jos ratsastaja siihen luvan antaisi. Poni osaa kyllä paljon juttuja, jos ratsastaja vain kehtaa pyytää. Sileällä kun moottori on saatu käyntiin, niin Vertti kantaa hyvin itsensä. Se on kevyt edestä, mutta joskus jopa takaa. Innostuessaan ilopukit ovat myös tavallisia. Esteillä ei herättelyä tarvitse, vaan pikemminkin ruunaa tulisi ratsastaa hitaaksi. Kokoaminen on vain niin himputin vaikeeta, kun ponin tekis mieli ampua täysiä esteelle turhia odottamatta. Maastossa todella kiva kaveri ja sinne uskaltaa lähteä kyllä tämän ponin kanssa kahdestaankin. Ei säiky mitään ja pysyy käsissä jopa paremmin kuin kentällä.


© Tallin omaisuutta, ethän kopioi!

Sukuselvitys

i. M.L. The Dar-Dar
hannover, tummanruunikko, 176.5cm
ii. Hwns My Darvik iii. Dominicié
iie. My Girl Is Mine
ie. UG Miss Delacour iei. Call Me Harry
iee. Chrystal Vivineija
e. Evelyne Dawn
welsh D, ruunikko, 150cm
ei. Llygedyn Adain
WVY-II
eii. YAN Anakin
WVY-II
eie. Llygedyn Adenydd
VWY-II, YLA2, VPA1, KTK-III, Ch-NV
ee. Criallt Epona eei. Criallt Aled
eee. Criallt Emlyn

Hoitokaappi

Vertti tekee paljon estetunteja ja kilpailee pääasiassa esteillä, joten sillä on hyvin muotoiltu musta estesatula, joka on mukava istua myös koulutunneilla. Huopia on kaksi, joista turkoosi on kotikäyttöön ja valkoisen satulahuovan sijasta vertillä on tummansininen huopa hopeisilla koristeilla kisakäyttöön. Satulan alla käytetään myös romaania. Sitä voi lainata joltain muulta ponilta. Suitsina ovat normaalit aachensuitset, joissa on kolmipalanivelkuolain. Hypätessä ja maastossa käytetään myös martingaaleja. Kaikkiin jalkoihin tulee myös suojat.

Vertillä on musta harjapakki, jossa on siniset harjat. Riimu on turkoosi ja se tulee pitää puhtaana, sillä sitä käytetään myös tallin ulkopuolella. Riimu jätetään kuitenkin päähän Vertin tarhatessa. Riimunaru on samaa väriä riimun kanssa.

Ruuna loimitetaan ulkoloimella sateella ja kun mittari näyttää pieniä pakkasia. Kasvattaa kuitenkin melko hyvän talvikarvan, joten pärjää pelkällä ulkoloimella pitkään. Kovilla pakkasilla alle voi laittaa turkoosin fleeceloimen. Muuten se on tarkoitettu kuljetukseen ja kuivatukseen.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Villit ja alaiset kilpailut
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

13. marraskuuta 2016 - Vertti muuttaa Varpulaan - kirjoittanut omistaja

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus