wpb-tamma LITTLE FARON ZORRO "ZIU"
Palaa takaisin
welsh part bred, 145cm mustankimo tamma
syntynyt 20.11.2006, 15-vuotias
koulutustasoltaan helppo A ja 100cm
kilpailee esteitä

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja/ ex-omistaja Tuntematon/ Alegre
VH02-023-1933

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Tämä neiti muutti meille Algresta, jossa se oli asustellut jo kauan. Ponin taustoista ei ollut tietoa, joten sen sukutaulukin ammottaa tyhjyyttään. Ziu on yksi tallin känkkäränkkätammoista, jonka takia karsinaan ei uskalla ihan ketä tahansa päästää. Ziulla on jo hieman enemmän ikää, mutta se ei kuitenkaan menoa hidasta. Tässä on oman arvonsa tunteva tamma ja osoittaa melko ikävästi näykkimällä, jos ei jostain pidä. Sitä on Ziulta yritetty kitkeä pois, mutta emme ole siinä vielä onnistuneet, sillä jos sitä komentaa, niin silloin neiti vetäisee herneen nenään ja hampaat näkyy kahta kauheammin. Rauhallisen hoitotuokinon aikana kyllä rentoutuu ja ei se harjaamista vihaa. Ziu tarvitseekin napakan hoitajan, joka sitä uskaltaa jopa pomottaa takaisin.

Ratsastaessa sellainen energiapommi, että oksat pois. Sileällä se tulee ratsastaa hyvin hitaaksi ja pohjetta tulee uskaltaa käyttää istunnan kanssa. Suusta ei saa jäädä kiinni tai vetämään, sillä muuten etupää saattaa käydä hyvinkin kevyeksi. Hermostuu pitkään toistettavista liikeistä, joten tarvitsee paljon vaihtelua ratsastuksen aikana. Esteillä oikea konkari ja sillä puolella tammalla vielä kisataankin. Sen jalat ovat kestäneet hyvin esteratsun uraa ja radalla se pääseekin näyttämään taitonsa. Katsoo itse paikan hyvin ja hyppää minkälaisesta lähestymisestä vaan. Välillä jopa liiankin uhkarohkea ja ratsastajan tulee sitä hillitä. Erinomainen opetusratsu ratsastajille, jotka haluavat tosissaan kehittyä esteratsastuksessa ja kilpailla esimerkiksi juniorivuosinaan. Maastossa virtaa löytyy todella paljon ja tarvitseekin ratsastajan, joka osaa sitä kunnolla pidätellä. Saattaa siis lähteä jopa käsistä.


© VRL-04373

Sukuselvitys

i. Tuntematon
welsh part bred
ii. Tuntematon iii. Tuntematon
iie. Tuntematon
ie. Tuntematon iei. Tuntematon
iee. Tuntematon
e. Tuntematon
welsh part bred
ei. Tuntematon eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Tuntematon eei. Tuntematon
eee. Tuntematon

Hoitokaappi

Ziulla kilpaillaan esteratsastuksessa, joten sillä on ruskeansävyinen estesatula, joka sopii myös sileälle ja maastoon. Ziulle on ostettu myös kaksi satulahuopaa, joista ruskea-turkoosia käytetään kotitreeneissä ja valkoinen on tarkoitettu kilpailuihin. Suitsina Ziulla on hyvin anatomisesti muotoillut monitoimisuitset ja niissä normaani nivelkuolain. Ziulla käytetään jännesuojia etujaloissa aina ratsastaessa. Ziulla on myös turkoosi-ruskea martingaali, jota käytetään esteillä ja maastossa.

Ziun harjapakki on turkoosi ja siellä on turkoosit harjat. Riimu on ruskea, jossa on turkoosit fleecepehmusteet turvalla ja niskassa. Riimu tulee pitää siistinä, sillä sitä käytetään myös kodin ulkopuolella. Ziulle jätetään riimu päähän tarhatessa, sillä muuten vaikea saada kiinni. Riimunaru on samaa sävyä riimun kanssa.

Ziu loimitetaan sateella turkoosi-ruskea-ruudullisella ulkoloimella. Myös lämpötilan alittaessa +5 astetta laitetaan sille sama loimi. Kovilla pakkasilla alle laitetaan ruskea-turkoosi fleeceloimi. Fleeceloimea käytetään myös kuivatukseen ja kuljetukseen viileällä säällä.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Esteratsastus (ERJ)
21.08.2016 - Huhtalan Yksityistalli - Helppo A, WelshCup! - 4/10
27.08.2016 - Yläkokko - 100cm - 4/17
26.09.2016 - Yläkokko - 100cm - 9/14
06.10.2016 - Green Hills - 100cm - 4/30
09.10.2016 - Susikallio - 90cm - 2/19
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

13.10.2016 - Kisahumua Susikalliossa - kirjoittanut omistaja
Liiat hehkutukset sikseen ja kohti Ruskaloikkaa! Tässä välissä ehdin vetäistä eväät naamaan, kun piti hypätä jo Ziu-ponin selkään. Tuo katala tamma oli kävellyt Olgan kädenjatkeena edellisestä luokasta lähtien, joten pääsinkin suoraan hyppäämään selkään ja kävelin tamman kanssa vielä lisää. Siitä oli aikaa kun olin Ziun kanssa kunnolla treenannut, joten pieni "Kuka määrää?"-taistelu käytiin Susikallion pihamaalla. Verryttely sujui kuitenkin paremmin, eikä tarvinnut kahta kertaa pyytää tammaa hyppäämään. Ziun kanssa kun pääsee samaan säveleen, niin kaikki sujuu ongelmitta. Radalle päästyämme tammaa sai hillitä toden teolla, sillä ensimmäinen hyppy lähti niin kaukaa, että pelkäsin jo rohjahtavani esteen päälle ponin ja puomien sekaan. Ylitimme sen kuitenkin puhtaasti ja kiitin Luojaa, että rata sai jatkua. Pienen "Haloo, kuuntele ja hidasta" - pidätteiden jälkeen Ziu jatkoi rataa haluamassani tahdissa ja aika oli ainakin huippu. Puhdas rata lämmittti myös mieltä, mutta itsessään kokonaisuus oli hieman hutiloimista. Tuo hutiloiminen toi meille kuitenkin toisen sijan. Mitäköhän olisi tapahtunut hyvän radan jälkeen?
Lue koko tarina tallikirjasta

25.04.2016 - Muutto Varpulaan - kirjoittanut omistaja
Ziu muutti Varpulaan Alegresta.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus