she-ori LILYMOOR ARCHIBALD "ARTTU"
Palaa takaisin
shetlanninponi, 105cm rautiaankirjava ori
syntynyt 16.01.2016, 2-vuotias
koulutustasoltaan helppo C ja 60cm
ajolle opetettu, koulutetaan parhaillaan!

om. varpu. VRL-14111
Kasvattaja Lilymoor
VH00-000-0000

Virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

Luonnekuvaus

Jokaisella tallilla on varmasti se yksi ilkikurinen maskottiponi, joka keksii kaikenlaisia jekkuja ja tuottaa tallillaisille harmaita hiuksia. Meidän Arttu on juurikin sellainen! Se on todella komea poni, mutta ulkonäkö voi pettää. Vaikka se onkin hieman suureksi kasvanut poniori, niin silti se saa keploteltuaan itsensä aina aidan ali ja kaikista pienimmistäkin raoista. Yleensä suuntana on rehuvarasto tai heinäpaalivarasto, joskus sen voi löytää myös läheiseltä ruohopellolta. Hoitaessa suositellaankin sitomaan kiinni ja olemaan tarkkana. Kaikki taskut aina tarkistetaan ja joskus hoitajan takataskutkin riittävät herkuiksi, jos muuta ei ole tarjolla.

Shetlanninponiksi Arttu on oikein kätevä ja monipuolinen ratsu. Se on eteenpäinpyrkivä ja tykkää esitellä hienoja ponimaisia liikkeitään. Taitavat pikkuratsastajat saavat tästä ponista varmasti paljon irti. Esteitä Arttu hyppää myös mielellään ja varmasti menisi isompiakin, jos vain anatomia antaisi periksi. Välissä saattaa myös ilopukkeja näkyä, mutta eihän sieltä korkealta tipu, jos ei ole osannut valmistautua.Arttu on myös oiva kaveri kärryjen edessä ja se toimiikin tallin virallisena valjakkoponina. Laatuponina toivomme sen niittävän mainetta myös näyttelyiden saralla. Ainakin ori tykkää esiintyä.


© vapaasti AK

Sukuselvitys

i. Mithril v. Moons
shetlanninponi, 103cm, rautiaanpäistärikko
Champion, KTK-I
ii. Taikajoen Heretic
YLA2
iii. Mäntysuon Heretic
Champion, KTK-II
iie. Rubinan Toka-Vekara
ie. Violan Mithra
KTK-III, ERJ-III, VVJ-III, YLA2, SHLA-II
iei. Riihimäen Loordi
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-II, VVJ-I, YLA2
iee. Kendra v. Raad
e. Lovie Dovie MO
shetlanninponi, 100cm, ruunikonkirjava
ei. Sixx of Jewel eii. VIR MVA Ch Crowvalley Phoenix
KTK-II, YLA2, ERJ-I, SHLA-I
eie. VIR MVA Ch Crowvalley Rosalyn
KTK-II, ERJ-I, SHLA-II
ee. Peace r. Poppy eei.Icaros Crow
eee. Zerrie Yozora

Hoitokaappi

Arttu menee monipuolisesti koulu- ja estetunteja, joten sillä on käytössä musta yleissatula, joka toimii molemmissa lajeissa.Satulahuopia on kaksi, joista vihreä on tarkoitettu kotikäyttöön ja valko-kultainen on tarkoitettu kilpailuihin. Suitsina toimivat normaalit englantilaiset suitset normaalilla nivelkuolaimella. Artulle on myös hyvä laittaa bootsit etujalkoihin ratsastuksen ajaksi, sillä ponilla on hyvin pitkä askel.

Artulla on metsänvihreä harjapakki ja saman väriset harjat. Artun pää on hyvin herkkä, joten muistathan harjata sen varoen! Riimu on vihreä, jossa on pehmusteet niskassa ja turvalla. Se tulee pitää siistinä, sillä sitä käytetään myös tallin ulkopuolelle mentäessä. Riimu otetaan pois ponin tarhatessa. Riimunaru on musta.

Arttua ei tarvitse yleensä loimittaa ollenkaan, mutta urheiluponina saatamme klipata sen joskus keväällä, joten silloin viileillä keleillä on hyvä laittaa vihreä-harmaa ulkoloimi. Artulla on myös omat ponivaljaat, joita käytetään ajaessa.

  Varusteet on hankittu Equestrian PRO:sta ja Kivimetsän varusteesta

Kilpailukalenteri

Villit ja alaiset kilpailut
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Päiväkirja

22.03.2016 - Muutto Varpulaan - kirjoittanut omistaja
Arttu muutti Varpulaan Lilymoorista.

Ulkoasu © M Layouts
Varpulan ratsastuskeskus